sobota, 5 listopada 2016

Wrzucamy suszoną bazylię, cebulę i czosnek i smażymy, uważając aby czosnek się mocno nie przyrumienił.  

Rogalik blog kulinarny Przepisy Ciasta Ciasteczka Desery Drób Kasze Makarony Napoje Pieczywo Naleśniki, placki, kluski Przetwory Ryby Ryż Sałatki, surówki i warzywa Warzywa faszerowane Wieprzowina Wołowina Zapiekanki Zupy Książki Świąteczne menu Boże Narodzenie Pomysł na śniadanie Karnawał Walentynki Wielkanoc Blog Akcje kulinarne Akcja Śliwka Sezon na Szparagi 2010 Kontakt O Rogaliku Reklama Kontakt Szukaj Makarony Makaron z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami i rukolą wtorek, 1 Kwiecień 2014, autor: blue_megi, 2 komentarze Co dziś na obiad?

Rogalik blog kulinarny Przepisy Ciasta Ciasteczka Desery Drób Kasze Makarony Napoje Pieczywo Naleśniki, placki, kluski Przetwory Ryby Ryż Sałatki, surówki i warzywa Warzywa faszerowane Wieprzowina Wołowina Zapiekanki Zupy Książki Świąteczne menu Boże Narodzenie Pomysł na śniadanie Karnawał Walentynki Wielkanoc Blog Akcje kulinarne Akcja Śliwka Sezon na Szparagi 2010 Kontakt O Rogaliku Reklama Kontakt Szukaj Makarony Makaron z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami i rukolą wtorek, 1 Kwiecień 2014, autor: blue_megi, 2 komentarze Co dziś na obiad? Makaron z wędzonym pstrągiem.  Tak, tak… znowu makaron. Bo makaron jest dobry na wszystko 😉 Szczególnie w zdrowej wersji z rukolą, wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami i oliwą. Uwielbiam 🙂 Składniki: 1 mały wędzony pstrąg porcja makaronu dla dwóch osób 2 ząbki czosnku mała cebula łyżka suszonej bazylii pół słoiczka suszonych pomidorów rukola oliwa Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.

Tak, tak… znowu makaron.

Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy na sitku do odcieknięcia. Z pstrąga usuwamy skórę i ości i dzielimy go na małe kawałki. Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w paseczki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę.

Wrzucamy suszoną bazylię, cebulę i czosnek i smażymy, uważając aby czosnek się mocno nie przyrumienił.  

Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i zostawiamy na sitku do odcieknięcia. Z pstrąga usuwamy skórę i ości i dzielimy go na małe kawałki. Suszone pomidory odsączamy z oliwy i kroimy w paseczki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy suszoną bazylię, cebulę i czosnek i smażymy, uważając aby czosnek się mocno nie przyrumienił.   Dodajemy makaron, pokrojone suszone pomidory, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Przekładamy makaron na talerze, posypujemy rukolą i kawałkami wędzonego pstrąga. Podziel się na: Tagi: czosnek, makaron, przepis, rukola, suszone pomidory, wędzony sptrąg 2 Komentarze do Makaron z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami i rukolą Dariozka91 napisał: 1 kwietnia 2014 23:16 pyszniutko :)uwielbiam takie sałatki! Odpowiedz blue_megi napisał: 2 kwietnia 2014 21:05 Dziękuję, pozdrawiam 🙂 Odpowiedz Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz