Składniki 200 g makaronu tagliatelle 100 g wędzonego łososia 250 ml śmietany 18% 2 żółtka jajka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny koperek sól pieprz gotowania makaronu z wodą na makaron.
Gwarancja na Łaźnia gotowanie blog menu strona główna przepisy przekąsek, sałatek, zup, dań głównych, deserów, ciast, dżemy, pieczywo, sosy, dodatki, recenzje, restauracje turystyczne wydarzenia kontakt Tagliatelle z łososiem 29 listopada 2013 roku Marcin Słowik komentarz uwielbiam makaron praktycznie na każdym zdjęciu. Dzisiaj postanowiłam ugotować tagliatelle z dodatkiem wędzonego łososia, soczyste i bardzo aromatycznym sosem. Mówiąc łososia, to, oczywiście, nie brakuje, koperek i sok z cytryny. Myślę, że to jeszcze jedno idealne połączenie. Smak podkreślić delikatny i subtelny smak czosnku. Pasta musi być złożony niezwłocznie po przygotowaniu, zawsze towarzyszy ćwiartki cytryny. Dania nie trzeba rozgrzewać, bo wtedy straci pierwotny smak. Polecam prać jak wskazano na pastę z sokiem z cytryny, która ponownie pozwala odkryć smak. Postanowiłam podzielić się przepisem na to pyszne, zdrowe i stosunkowo niedrogie jedzenie. Składniki 200 g makaronu tagliatelle 100 g wędzonego łososia 250 ml śmietany 18% 2 żółtka jajka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny koperek sól pieprz gotowania makaronu z wodą na makaron.
Uznając zasadę, że kucharz to artysta, i gotowanie to sztuka.
Woda nie powinna być słona tylko, gdy zaczyna bulgotać – wtedy szybko dochodzi do wrzenia. Ugotować makaron w ciągu około 5-6 minut, jak "Al dente". Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Następnie smażyć je do przejrzystości na patelni z łyżką oliwy z oliwek. Upewnij się, że części nie są spalone. Dodać słodką śmietanę, posiekany koperek i rozbełtane żółtko, następnie dokładnie i energicznie wymieszać. Na końcu dodać pokrojone w paseczki łososia, sok z cytryny i doprawić solą i свежемолотым czarnym pieprzem. Gotować około 1 minuty, stale mieszając. Wymieszać makaron do rondla z sosem. Podawać z ćwiartki cytryny.
Mówiąc łososia, to, oczywiście, nie brakuje, koperek i sok z cytryny.
Woda nie powinna być słona tylko, gdy zaczyna bulgotać – wtedy szybko dochodzi do wrzenia. Ugotować makaron w ciągu około 5-6 minut, jak "Al dente". Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Następnie smażyć je do przejrzystości na patelni z łyżką oliwy z oliwek. Upewnij się, że części nie są spalone. Dodać słodką śmietanę, posiekany koperek i rozbełtane żółtko, następnie dokładnie i energicznie wymieszać. Na końcu dodać pokrojone w paseczki łososia, sok z cytryny i doprawić solą i свежемолотым czarnym pieprzem. Gotować około 1 minuty, stale mieszając. Wymieszać makaron do rondla z sosem. Podawać z ćwiartki cytryny. "Tarta z porem i boczkiem z kategorią czosnkowa": główna Kategoria dania:cytryna, koperek, łosoś, śmietana, tagliatelle, żółtko, dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Komentarz E-mail strona internetowa podpis o autorze Gotowanie to moja pasja. Można powiedzieć, że szef kuchni jest prawie zawsze. Ile siebie pamiętam, zawsze chciałam spróbować, aby cieszyć się. Uznając zasadę, że kucharz to artysta, i gotowanie to sztuka. Najważniejsza część mojego jedzenia serce, bo mam je wszystkie w ich przygotowaniu. Wielką satysfakcję i sprawia, że odnoszą się do moich bliskich, co upichcę. Dlaczego blog kulinarny? Z tej prostej przyczyny, że postanowiłem połączyć dwie największe pasje, czyli projektowanie stron internetowych i gotowanie. Być na bieżąco biuletyn siä zapisz się do naszego newslettera i być zawsze na bieżąco!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz