Jedną cebulę oczyścić oparzenia słoneczne
Paweł Łukasik & Grzegorz Targosz blog kulinarny Gotowanie przepisy kulinarne blog Poradnik komentarze małym ogniu tapety jesteśmy publikacji staropolski żur białą kiełbasą, wędzonym boczkiem i ugotowane na twardo jajkami przepiórczymi informacje utworzono: 09 kwietnia 2014 zaprezentujemy kilka przepisów na Wielkanoc, które opublikowano w e-book Wielkanocne miejscu zpierwszegotloczenia.pl. Uroczysta kolacja może się obejść bez żurku, ale jest to klasyczny przepis, który jest podstawą świętą, odpowiednio, aktualizować, zastąpić jaja kurze, jaja przepiórcze. Niby drobiazg, ale jaja przepiórcze nadają zupie ciekawy wygląd, który uzupełniony listkami świeżego majeranku. Składniki: (przepis na 4 osoby, czas Trwania: 160 min) 2 marchewki, ½ selera, 1 pietruszka, 1 por 3 cebule, 20 g białych kiełbasek 20 g wędzonego boczku ½ litra rozrusznik zupa-2 łyżki olej czosnek Kujawskiego 8 jaj przepiórczych 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego oraz pieprzu garść liści świeżego majeranku, sól, pieprz Przygotowanie: oczyścić seler, marchew i pietruszkę, a następnie pokroić na małe kawałki. Jedną cebulę oczyścić i oparzenia słoneczne. Usunąć zielone części porów, biała część, umyć i osuszyć.
Dodaj komentarz JComments szukać wybierz język
Warzywa włożyć do garnka, dodać świeże, cebula, liść laurowy i ziele angielskie, zalać 2 litrami wody i gotować na małym ogniu 2 godziny. Po upływie tego czasu odcedzić bulion i doprawić solą i pieprzem. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, a następnie przesmażyć 1 łyżka masła czosnek. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na pozostałym oleju i czosnek do zeszklenia. Podsmażony boczek, kiełbasę i cebulę, dodać bulion warzywny, Dodać do zupy i gotować około 30 minut. Ugotować jaja przepiórcze w osolonej wodzie przez 4 minuty, gdy dżem wody.
Dodaj komentarz JComments szukać wybierz język
Przelać zimną wodą, aby szybko schłodzić. Wyczyść jajka na twardo i pokroić na połówki lub ćwiartki. Zupa przepiórczymi ozdobić jajka na twardo, a także kilka liści świeżego majeranku. Dodaj komentarz JComments szukać wybierz język polski angielski francuski niemiecki rosyjski hiszpański kalendarz przepisy hamburger marzenia w słoiku z wrzącej kaszy, mięsa, drobiu, dziczyzny, wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny Pierogów i okolicach na początku dnia ryby i owoce morza, sałatki, przekąski, sushi-wypoczynkowa słodycze Śledziowy teren Świąteczne paszteciki wegetariańskie włoski smak makaronu, risotto, Pizza, zupy 18 plus współpracujemy z przepisów znajdziesz na: prawa autorskie © 2016 blog o jedzeniu-przepisy kulinarne, fotograficzne, kulinarne, Kraków. Wszystkie prawa zastrzeżone. Darmowe oprogramowanie dystrybuowane na powszechnej licencji publicznej GNU.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz